Institutul National de Statistica (INS) a concluzionat luni ca in luna iulie preturile de consum au scazut cu 0,34% fata de luna anterioara. Cele mai mari reduceri de preturi fiind inregistrate la categoriile “legume si conserve de legume” – 13,3% si “fructe si conserve din fructe” – 4,49% in timp ce scumpirile cele mai mari au fost la tigari si electricitate.

Altfel spus preturile la tigari si energia electrica au urcat cu 8,04%, respectiv 5,57%, iar in ceea ce priveste serviciile principala crestere, de aproape 9%, este cea cu apa, canalizarea si salubritatea.

Banca Nationala a Romaniei a redus saptamana trecuta prognoza de inflatie pentru acest an si anul viitor, la 3,1%, de la proiectia anterioara de 3,2%, respectiv 3,3%. Tinta de inflatie a bancii centrale este de 2,5% plus/minus un punct procentual.

“La sfarsitul lunii septembrie, poate chiar mai devreme, inflatia va intra in intervalul de variatie din jurul tintei”, a declarat miercuri guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

In iunie preturile de consum ale populatiei au stagnat fata de luna anterioara, rata anuala a inflatiei plasandu-se la 5,37%.

Citește mai departe pe: www.caplimpede.ro

Cum se poate trai bine in Romania? Mancati legume si fumati mai putin!  Cum se poate trai bine in Romania? Mancati legume si fumati mai putin!  Cum se poate trai bine in Romania? Mancati legume si fumati mai putin!

Ultima oră

Comentariul meu