constantin chiriac prezintă două recitaluri pentru promovarea limbii române în america de nord

Evenimentele vor avea loc la New York și Montréal, sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe și al Institutului Cultural Român.

Recitalul susținut de Constantin Chiriac în America de Nord este structurat în două părți. Prima parte are la bază texte scrise de Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Aron Cotruş, Ştefan Augustin Doinaş, Radu Gyr, William Shakespeare, R. M. Rilke și aduce în prim-plan întrebările fundamentale ale omului în raport cu sine şi cu creatorul. Intitulat „Metanie ţie, Părinte!”, acest recital este un spectacol despre viaţă, moarte, destin, credinţă şi, mai ales, despre iubire. Cea de-a doua parte a recitalului este construită ca un dialog între Mihai Eminescu și Ion Creangă și pornește de la dimensiunea poeziei populare ca matrice, explorând legătura creatoare și prietenia unică dintre cei doi scriitori români.

Primul recital din acest turneu va avea loc joi, 29 august, de la ora 19:00, în Biserica Ortodoxă Sf. Maria din New York (42-14 74th St., Elmhurst NY) și este organizat de Institutul Cultural Român de la New York.

Cel de-al doilea recital, cel din Montreal, va avea două reprezentații și este prezentat în cadrul Zilelor Limbii Române, un eveniment organizat împreună de opt asociații românești din Grande Région de Montréal. Primul

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

constantin chiriac prezintă două recitaluri pentru promovarea limbii române în america de nord  constantin chiriac prezintă două recitaluri pentru promovarea limbii române în america de nord  constantin chiriac prezintă două recitaluri pentru promovarea limbii române în america de nord

Ultima oră

Comentariul meu