Aveau campuri intregi cultivate, iar ulitele erau pline de carute care ridicau colbul din drum. Dimineata si seara, cirezile de vaci si bivoli scoteau copiii in fata caselor. In 20 de ani, insa, satul Nucet, la doar 20 de kilometri de Sibiu, aproape ca a disparut, odata cu tinerii care l-au parasit. Satul mai are o suta de locuitori si o singura vaca. Este imaginea unei Romanii rurale care moare, putin cate putin.

Sotii Lungu au venit in Nucet de la Ploiesti, acum aproape 20 de ani. Satul era plin de oameni gospodari, insa acum, nimic nu mai aminteste de zilele de atunci.

`Erau 110 vaci in ciurda, cu bivolite cu tot. Si, incet-incet, oamenii au disparut si au disparut si animalele`, spune Marilena Lungu.

Florina, vaca sotilor Lungu, este singura care mai este acum in sat. Din cand in cand, se opreste la cele patru-cinci porti unde, pana acum doi ani, inca mai exista cate o vaca si le striga pe suratele sale, din drum. “Mai striga vecinii la noi: doamna Lungu, iar a venit vaca dumitale sa o strige pe a noastra. Le simte dorul, saracuta`, spune stapana Florinei.

In Nucet nu exista niciun magazin de la care oamenii sa se

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

nucet, satul in care mai exista o singura vaca  nucet, satul in care mai exista o singura vaca  nucet, satul in care mai exista o singura vaca

Ultima oră

Comentariul meu