ira siff, liora maurer şi lucy arner, profesori la classics for pleasure

7 solişti de operă din România, 3 din Olanda şi 2 din Franţa vin la Sibiu, între 8 şi 14 august, pentru studia operă la cel mai înalt nivel alături de profesori care dau „ora exactă” în această artă, muzicieni ai operei Metropolitan din New York.

Ira Siff este new-yorkez, crescut pe holurile vechii opere Metropolitane din New York, admirator declarat al faimoşilor solişti din anii 60. A obţinut diploma în arte frumoase la Cooper Union şi şi-a făcut debutul ca tenor în anul 1970. În anul 1981 a fondat în New York compania La Gran Scena Opera, alături de care a concertat în nenumărate teatre şi opere din Londra, Barcelona, Belfast, Madrid, Edinburgh sau Munchen.

Alături de Ira Siff, Liora Maurer va modela vocile tinerilor artişti în cadrul acestor master-classuri care se desfăşoară la Sibiu. Liora Maurer s-a alăturat operei din New York în anul 1997 şi operei Metropolitane în anul 2008. A pregătit numeroase producţii la cea mai faimoasă operă new-york-eză, printre care şi Boema, de Franco Zeffirelli sau spectaculoasa Maddame Butterfly, regizată de Anthony Minghella.

Dirijorul Lucy Arner este caracterizată de afinitatea sa pentru opera italiană şi pentru opera franceză. A debutat în anul 1996, la Teatrul

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

ira siff, liora maurer şi lucy arner, profesori la classics for pleasure  ira siff, liora maurer şi lucy arner, profesori la classics for pleasure  ira siff, liora maurer şi lucy arner, profesori la classics for pleasure

Ultima oră

Comentariul meu