Sapte solisti de opera din Romania, trei din Olanda si doi din Franta vin la Sibiu, intre 8 si 14 august, pentru studia opera la cel mai inalt nivel alaturi de profesori care dau `ora exacta` in aceasta arta, muzicieni ai operei Metropolitan din New York.

Ira Siff este new-yorkez, crescut pe holurile vechii opere Metropolitane din New York, admirator declarat al faimosilor solisti din anii 60. A obtinut diploma in arte frumoase la Cooper Union si si-a facut debutul ca tenor in anul 1970. In anul 1981 a fondat in New York compania La Gran Scena Opera, alaturi de care a concertat in nenumarate teatre si opere din Londra, Barcelona, Belfast, Madrid, Edinburgh sau Munchen.

Alaturi de Ira Siff, Liora Maurer va modela vocile tinerilor artisti in cadrul acestor master-classuri care se desfasoara la Sibiu. Liora Maurer s-a alaturat operei din New York in anul 1997 si operei Metropolitane in anul 2008. A pregatit numeroase productii la cea mai faimoasa opera new-york-eza, printre care si Boema, de Franco Zeffirelli sau spectaculoasa Maddame Butterfly, regizata de Anthony Minghella.

Dirijorul Lucy Arner este caracterizata de afinitatea sa pentru opera italiana si pentru opera franceza. A debutat in anul 1996, la Teatrul Mancinelli din

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

12 tineri, fata in fata cu tainele operei la sibiu  12 tineri, fata in fata cu tainele operei la sibiu  12 tineri, fata in fata cu tainele operei la sibiu

Ultima oră

Comentariul meu