un român reface drumul sibianului badea cârțan de la cârțișoara până la roma

Globetrotterul Mirel Magop doreste sa-i aduca un omagiu lui Badea Cartan, refacand in aceleasi conditii calatoria sa la Columna lui Traian.

Traseul sau, la fel ca al lui Badea Cârțan, va incepe miercuri dimineata 7 august, de la Muzeul Memorial din Cartisoara (jud Sibiu) si va trece prin Sarmisegetusa Regia, Timisoara, Szeged, Budapesta, Viena,Salzburg, Lugano,Milano, Torino, Genova, Venetia șo Roma!

Calatoria  va dura trei luni, iar acesta spera să ajungă la Roma, chiar de Ziua Nationala a României.

Bărbatul va pleca încălţat cu opinci, îmbrăcat cu costum popular şi cojoc, dar conectat la tehnologie spre deosebire de primul.

În desaga de pe umăr, Magop îşi pune un laptop, pentru a comunica pe lungul său traseu cu toţi românii care vor să ştie pe unde a ajuns, ce-a mai făcut, unde a dormit şi cum a fost primit de oameni.

Mirel Magop are 44 de ani, este de fel din Vatra Dornei, iar meseria lui de baza este tamplaria. În urmă cu trei ani, acesta a început o călătorie prin Europa pe jos. În doi ani cât a durat călătoria, acesta a reușit sa parcurga nu mai putin de 20 de mii de kilometri. Mangop a vizitat atunci numai puțin de 32 de țări, din România pânâ la Cercul Polar.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu