Sambata noaptea la Maternitatea Polisano s-a nascut primul copil sub apa din Sibiu. Gabriel Georgescu a venit pe lume fara probleme, cu 3,160 kg si a primit nota 10 la nastere.

“Cada de nasteri o avem de cand am deschis si au mai fost mamici care au vrut sa nasca subacvatic, dar au avut probleme si le-a fost indicata nasterea naturala sau cezariana. Dar acum am avut o mama curajoasa, aflata la a doau nastere. A vrut sa nasca natural, iar nasterea sub apa este nastere naturala, in care nu se administreaza niciun tip de anestezic. Este indicata pentru ca usureaza impactul fatului la nastere, acesta trece intr-un mediu asemanator cu cel intrauterin`, povesteste Elena Axinte, moasa sefa a materitatii.

Nasterea sub apa este indicata doar in cazurile in care copilul este mare, mama este sanatoasa si nu au existat probleme de-a lungul celor 9 luni de sarcina. Medicii spun ca acest tip de nastere este mai putin dureros datorita efectului de relaxare pe care il ofera apa calda.

“Initial dorinta pacientei a fost sa petreaca travaliul in cada, iar apoi sa se hotarasca daca o sa si nasca acolo, dar a decis sa nasca sub apa. In 15 ani de activitate

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

prima nastere sub apa la maternitatea polisano. moasa: `gabriel e primul pestisor din sibiu`  prima nastere sub apa la maternitatea polisano. moasa: `gabriel e primul pestisor din sibiu`  prima nastere sub apa la maternitatea polisano. moasa: `gabriel e primul pestisor din sibiu`

Ultima oră

Comentariul meu