peste 200 de meşteşugari vin în weekend la sibiu, la 30 de ani de la prima ediţie a târgul creatorilor populari din românia

A 30-a ediţie a Târgului Creatorilor Populari din România, organizat de Muzeul ASTRA, va avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, de vineri, 9 august până duminică, 11 august.

Potrivit organizatorilor, peste 200 de creatori populari vor participa la târg. Vor fi prezenţi meşteşugari în brodat, ţesut, olărit, încondeiat ouă, sculptură în lemn şi în os, pictura de icoane, pe lemn sau pe sticlă, cojocărit, confecţionat măşti, păpuşi, instrumente muzicale, pălării, podoabe sau împletit fibre vegetale.

Târgul se va desfăşura vineri şi sâmbătă între orele 10:00-20:00 şi duminică între orele 10:00-17:30.

Cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la prima ediţie, sâmbătă, 10 august, de la ora 9:00, va avea loc Adunarea generală a Asociaţiei Creatorilor Populari, urmată de la ora 17:00 de masa rotundă cu tema “Muzeul şi Patrimoniul Cultural Imaterial”. De asemenea, este programată lansarea albumului aniversar intitulat “Târgul Creatorilor Populari din România la 30 de ani”, precum şi a seria “Carte de meşter”.

Organizat ca în fiecare an, în preajma zilei de 15 august, când lumea creştină celebrează Adormirea Maicii Domnului, evenimentul reprezintă un prilej excelent pentru realizarea unor schimburi de experienţă între creatorii populari din diferite zone etnografice ale ţării.

Târgul Creatorilor

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

peste 200 de meşteşugari vin în weekend la sibiu, la 30 de ani de la prima ediţie a târgul creatorilor populari din românia  peste 200 de meşteşugari vin în weekend la sibiu, la 30 de ani de la prima ediţie a târgul creatorilor populari din românia  peste 200 de meşteşugari vin în weekend la sibiu, la 30 de ani de la prima ediţie a târgul creatorilor populari din românia

Ultima oră

Comentariul meu