mai mult de 90.000 de spectatori au asistat la spectacolele festivalului cântecele munţilor din piaţa mare

Peste 90.000 de spectatori au fost prezenţi, potrivit organizatorilor, în ultimele trei seri, la un regal muzical susţinut de peste 800 de artişti, din şapte ţări, prezenţi la cea de a 38-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor ‘Cântecele Munţilor’, desfăşurat în Piaţa Mare din centrul Sibiului, conform agerpres.ro.

Festivalul Internaţional de Folclor ‘Cântecele Munţilor’, unul din cele mai renumite festivaluri de gen din România, a fost organizat în acest an cu unul din bugetele cele mai mici acordate evenimentelor culturale de la Sibiu, de numai 200.000 de lei, fiind sprijinit doar de autorităţile locale, Consiliul Judeţean şi Primăria.

“Suntem fericiţi că am putut să-i bucurăm pe toţi cei 90.000 de spectatori care au venit timp de trei seri, în Piaţa Mare. Iubitorii de folclor au demonstrat că ştiu să cânte, să joace, alături de artiştii pe care-i iubesc. Am reuşit ce e drept o performanţă, să organizăm un festival internaţional, de o asemenea amploare, cu un buget de 200.000 de lei şi sperăm ca anul viitor să primim mai mult sprijin în promovarea culturii autentice şi a tradiţiilor”, a precizat duminică seara, coregrafa Silvia Macrea, directoarea festivalului şi a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale “Cindrelul- Junii” Sibiu.
Seara de duminică a însemnat şi un moment istoric pentru publicul iubitor de folclor, fiind vorba despre prezenţa în premieră la Festivalul Internaţional de Folclor ‘Cântecele Munţilor’ a lui Benone Sinulescu. n vârstă de 76 de ani, cunoscutul interpret de muzică populară Benone Sinulescu a încântat publicul cu o parte din şlagărele sale. Practic, unul din cele mai cunoscute şlagăre ale sale, “Radu mamii” a fost cântat de aproape toţi cei 30.000 de spectatori din Piaţa Mare. De altfel, Benone Sinulescu a recunoscut că acest cântec este cunoscut de românii de pretutindeni.
Un alt moment special a fost ruga Marianei Anghel, care împreună cu publicul a reuşit să închine câteva versuri Maicii Domnului, în Postul Sfintei Marii.
Şi artistul Ilie Medrea a trăit emoţii puternice pe scenă, acesta a cântat pentru prima dată pe scena acestui festival, alături de fiica sa.
Cel mai vechi ansamblu profesionist de dansuri populare din România, “Junii Sibiului” împreună cu ansambluri din Brazilia, Mexic, Serbia, Belarus, Muntenegru şi Germania au reuşit în fiecare seară, timp de şase ore, să ofere demonstraţii de măiestrie artistică. AGERPRES

Ultima oră

Comentariul meu