sibienii din cartierul ștrand au un nou parc pe strada dimitrie cantemir

Sibienii care locuiesc în cartierul Ştrand II se vor bucura în curând de un parc nou, construit de SC „Apă Canal” SA Sibiu, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu.

Parcul este în prezent în curs de amenajare pe un teren cu o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi situat la intersecţia străzilor Dimitrie Cantemir şi Prof. Aurel Decei. Conform proiectului, parcul va avea spaţii verzi şi alei, de-a lungul cărora vor fi amplasate bănci. Proiectul prevede şi realizarea unui spaţiu mobilat cu mese, bănci şi o cişmea. Zona verde va include şi arbuşti şi arbori ornamentali. Pentru siguranţă, parcul va fi împrejmuit cu gard şi va beneficia de un sistem de iluminat.

Locul de joacă măsoară aproximativ 270 de metri pătraţi, pe această suprafaţă urmând să fie instalate leagăne, topogane, carusele, căţărători şi un modern complex de joacă.  Dispozitivele sunt realizate din lemn, iar la bază vor avea montate dale speciale din cauciuc pentru siguranţa copiilor. Locul de joacă va fi construit cu respectarea standardelor de securitate privind spaţiile publice destinate copiilor, echipamentele fiind certificate ISCIR.

Parcul va fi complet amenajat până la sfârşitul lunii septembrie când sibienii din cartierul Ştrand şi Ştrand II vor putea folosi acest spaţiu de recreere.

 

Ultima oră

Comentariul meu