Muzeul Astra organizeaza in perioada 3- 4 august Scoala de vara de cultura rromanes `T-aves baxtalo`. Urarea `T-aves baxtalo!` – `Sa fii fericit, norocos!` este frecvent intalnita in comunitatile de rromi din Romania si din alte tari, fiind utilizata de fiecare data cand se intalnesc doua persoane, in imprejurari obisnuite si la botezuri, nunti, aniversari.

`Scoala de vara de cultura rromanes ce sta sub semnul acestei urari, va transmite voie buna si va crea puncte de legatura intre rromi si non-rromi prin activitatile cu caracter cultural ce vor aduce in atentia publicului mestesuguri si dansuri traditionale, mancaruri specifice rromilor din zona Sibiului, expozitii de fotografie in aer liber. Punctul de atractie al manifestarii va fi seara rromanes din 3 august, cand in jurul focului, se vor spune povesti din viata rromilor si se vor interpreta cantece din folclorul acestora`, spun reperezentantii muzeului.

La aceasta scoala de vara Muzeul Astra colaboreaza cu comunitati de rromi din Ighisu Vechi, Barghis si Fofeldea. Acestia vor fi actori principali in prezentarea mestesugurilor, a unor preparate culinare si a obiceiurilor rromanes.

Atelierul de dans si muzica, care se va desfasura in ambele zile ale evenimentului, de la ora 17:00, va fi condus de tineri talentati din vestitul

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

scoala de vara de cultura rromanes la muzeul astra  scoala de vara de cultura rromanes la muzeul astra

Ultima oră

Comentariul meu