Medierea a devenit obligatorie. Cine o ocoleşte riscă să fie amendat

 Toţi cei care vor să-şi tranşeze neînţelegerile în instanţă sunt obligaţi, începând de astăzi, să meargă mai întâi la mediator.
Prima şedinţă este gratuită, dar cei care o refuză riscă amenzi de până la 1.000 de lei.

O primă şedinţă de informare la mediator înainte de tranşarea unei dispute printr-un proces, în cauzele care privesc litigiile de muncă, divorţuri, partaje de bunuri comune, dar şi malpraxisurile este obligatorie, atrag atenţia autorităţile.
În plus, prin faţa mediatorilor vor trece şi persoanele care au săvârşit unele infracţiuni penale: loviri, distrugeri, dar şi unele cazuri de viol. Este bine de ştiut că această primă şedinţă de informare este gratuită. “Părţile implicate în conflict pot merge totuşi în instanţă dacă asta îşi doresc cu adevărat. Trebuie doar să aibă la ele dovada participării la o întâlnire cu un mediator, respectiv un certificat eliberat de acesta, pe care îl vor prezenta judecătorilor. Numai astfel acţiunea civilă poate continua”, au explicat specialiştii în drept.

Articol complet şi foto:  Adevărul

Tags:

Del.icio.us

Medierea a devenit obligatorie. Cine o ocoleşte riscă să fie amendat

Citește mai departe pe: Nova TV Medias

Medierea a devenit obligatorie. Cine o ocoleşte riscă să fie amendat  Medierea a devenit obligatorie. Cine o ocoleşte riscă să fie amendat

Ultima oră

Comentariul meu