Producători din domeniul panificației se plâng de reducerea TVA-ului de la 24 la sută la numai 9 la sută, spunând că măsura nu este în avantajul lor și că va avea un efect contrar celui scontat.

Potrivit acestora, masura de a reduce TVA-ul la pretul produsului finit și nu la materiile de baza îi va aduce într-un impas financiar, pentru că nu le scad și cheltuielile de producție, dar le este impusă o scădere a prețului cu care pâinea pleacă de la producător.

”Statul român pe noi ne-a mizilit(prin reducerea TVA-ului de la 24% la 9 %). Avem de plătit curent, făină, carburanți, salarii…când mai recuperăm noi banii ăștia. Eu încasez mai puțin, noi producătorii pierdem. Comerciantul nu pierde, poate chiar câștigă mai mult, doar noi pierdem. La făină nu scade TVA-ul, materia primă, scade (TVA-ul n.r.) doar la produsul finit. E o prostie. Statul își recuperează cu băuturile, cu aurul, dar noi… În cazul în care nu avem cumpărături mai multe, ca să avem de încasat TVA, atunci noi pierdem. Va câștiga, poate, omul de rând, care nu va mai da 4,70 lei pe o pâine, ci 4,20”, a declarat Cornel Natea, proprietarul firmei de panificația Naty Com.

Guvernul

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

producătorii sibieni de pâine: statul ne-a mizilit, a scăzut tva-ul la produsul finit și nu la materia de bază  producătorii sibieni de pâine: statul ne-a mizilit, a scăzut tva-ul la produsul finit și nu la materia de bază

Ultima oră

Comentariul meu