Proiecţiile speciale revin, în plin sezon estival, la Cinemateca Astra Film. Cu o tradiție de câţiva ani încoace, ziua de joi, în oraşul Sibiu este zi de Cinematecă, iar primele proiecții de anul acesta sunt Noosfera și Singur acasă. 

Proiecția filmului Noosfera, din selecţia oficială AFF 2012, răsplătit cu Premiul „Realităţi Româneşti” va avea loc în prima joi a lunii august, mai exact pe 1 august, de la ora 18,00.

Primul pas important pentru succesul unui film documentar este găsirea unui subiect interesant şi a unui personaj capabil să absoarbă atenţia publicului. Realizatorii au reuşit şi una şi alta. Ileana Stănculescu (foto) şi Artchil Khetagouri suprind portretul excentricului profesor de sociologie, Nicolae Dumitru, care crede că dragostea adevărată este posibilă. Teoria lui se bazează pe cercetare ştiinţifică şi pe propriile predicţii asupra viitorului. Personajul este urmărit pe puntea fragilă dintre profesie şi familie, iar teoria pe care o susţine în faţa studenţilor săi este contrazisă de eşecul căsniciei sale.

Ce-a de-a doua joi din lună va găzdui, tot de la ora 18, documentarul Singur acasă – o tragedie românească, din selecția AFF 2011.

Filmul spune povestea a peste 350.000 de copii români, rămaşi singuri acasă, după ce unul dintre părinţi sau

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

noosfera și singur acasă, primele proiecții din acest an de la cinemateca de vară astra film  noosfera și singur acasă, primele proiecții din acest an de la cinemateca de vară astra film

Ultima oră

Comentariul meu