Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduieşte, începând cu data de 3 august, timp de trei săptămâni, până în 22 august, o expoziţie dedicată folclorului românesc,organizată sub forma unui labirint numit „1001 metri de poveste românească“.

Distribuit pe o suprafaţă de aproape 600 de metri pătraţi, având un traseu de exact 1001 metri, această instalaţie artistică masivă este rezultatul colaborării a mai bine de 40 de tineri artişti români, la care se adaugă efortul a peste 50 de voluntari care au reuşit să transforme acest proiect ambiţios în realitate, transmit reprezentanţii Complexului Naţional Muzeal ASTRA (CNMA) Sibiu.

Potrivit aceleiaşi surse, folosindu-se de diferite instalaţii ingenioase, labirintul este gândit ca un spaţiu viu şi provocator, gândit astfel încât să stimuleze toate simţurile. Este o experienţă vizuală, auditivă, tactilă, olfactivă, gustativă şi totodată mentală.

Curioşii vor descperii motive, texturi, culori, sunete, ilustraţii, obiecte, texte tematice, descântece şi legende adunate din toate colţurile ţării.

Labirintul “1001 metri de poveste românească” este un proiect al Asociaţiei Culturale Du-ne, în colaborare cu 18+ festival, realizat cu sprijunul Millenia Advisory.

Video – scurtă prezentare a labirintului

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

video un labirint de 600 metri pătraţi va fi deschis în muzeul în aer liber din dumbrava sibiului  video un labirint de 600 metri pătraţi va fi deschis în muzeul în aer liber din dumbrava sibiului

Ultima oră

Comentariul meu