Directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Sibiu (DJSS), ec. Liviu Boloş (foto), a prezentat marţi, 30 iulie, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, rezultatele recensământului din 2011 la nivel naţional.

Datele arată că în ultimii ani, populaţia României a scăzut, parte din cauza migraţiei, dar şi din cauza scăderii natalităţii.

Astfel, ultimele date arată că populaţia stabilă a României, la 20 octombrie 2011, era de 20.121.641 de persoane, în scădere cu 1.559.300 de persoane, potrivit rezultatelor definitive ale Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor – 2011, anunţate de Institutul Naţional de Statistică. Din totalul populaţiei, 51,4% sunt femei.

Liviu Boloş a declarat că, având în vedere evoluţia până în prezent, specialiştii în domeniul demografiei (ştiinţa care studiază populaţiile umane, n.r.), au explicat că până în 2100, populaţia României ar putea ajunge la 8 milioane de locuitori.

„În 2060, numărul populaţiei României ar putea ajunge la 13,5 milioane locuitori, iar în anul 2100, la 8 milioane de locuitori. Singurele ţări care au aplicat o politică corectă în domeniul demogafic sunt Franţa, Anglia, Irlanda şi ţările nordice, care înregistrează trei copii pe durata de viaţă a unei femei”, a explicat Liviu Boloş.

Potrivit acestuia, în România, o femeie naşte, pe durata vieţii, doar 1,3 copii.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

populaţia româniei va scădea în următorii ani. soluţia: fiecare femeie trebuie să nască 2,3 copii  populaţia româniei va scădea în următorii ani. soluţia: fiecare femeie trebuie să nască 2,3 copii

Ultima oră

Comentariul meu