În comuna sibiană Biertan vor fi prezentate în perioada 14-18 august opt premiere în secţiunea „Tenebre”, în cadrul celei de a doua ediţii a Festivalului de Film Horror & Fantastic „Lună Plină”, primul şi unicul festival din România dedicat exclusiv cinema-ului de gen.

Festivalul ‘Lună Plină’ inaugurează secţiunea paralelă Tenebre, un best of 2012-2013 în materie de producţii lansate în cadrul celor mai importante festivaluri fantastice ale lumii şi difuzate în exclusivitate în România. Pe lângă deja amintitele El cuerpo (nominalizat la Goya 2013), We Are What We Are şi V/H/S/ 2 (lansate la Sundance 2013), secţiunea propune, potrivit organizatorilor, alte cinci titluri de referinţă ale genului: Vanishing Waves / Aurora (premiat cu ‘Melies d’Or’ pentru Cel mai bun film fantastic al anului 2012), Stitches (premiul pentru ‘cea mai spectaculoasă moarte’ la Frightfest 2012), The Bay / Teroare în golf (Premiul publicului la Toronto – Midnight Madness), The Lords of Salem, Grabbers / Lighioane (Premiul publicului la Neuchatel şi Strasbourg 2012).

Restul selecţiei şi celelalte evenimente speciale vor fi anunţate în săptămânile ce urmează. Toate detaliile despre transport şi cazare se găsesc pe site: www.lunaplinafestival.ro, iar abonamentele pot fi rezervate pe http://biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/1805666/Full-Moon-Festival.

Prima ediţie a Festivalului ‘Lună Plină’ a avut loc în perioada 16-19 august 2012 şi a strâns peste 3.000 de spectatori. Şi anul acesta, ‘Lună Plină’ rămâne un festival complet independent şi auto-finanţat. Pentru ca tot ceea ce şi-a propus să devină realitate şi pentru a reuşi o ediţie la standard european, festivalul a decis să iniţieze o campanie de tip crowdfunding 100% românească pentru strângerea unei sume de 20.000 de lei. Suma reprezintă doar o fracţiune din buget, dar este vitală pentru ca să fie cu adevărat experienţa ultimă în materie de festival fantastic.

Partenerii festivalului ”Lună Plină” se numesc Crestemidei.ro, platformă destinată campaniilor de strângere de fonduri. Festivalul de Film Horror & Fantastic ‘Lună Plină’ este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul: Institutul Cultural American, Independenţa Film, RoImage. AGERPRES

Ultima oră

Comentariul meu