Atunci cand mercurul urca la valori foarte inalte in termometru, devine ceva mai dificil sa avem parte de un somn bun, afirma cercetatorii francezi, autorii unui set de masuri simple recomandate cu scopul de a-i ajuta pe oameni sa aiba un somn de calitate, informeaza lefigaro.fr.

Vremea caniculara din timpul verii poate afecta moralul multor persoane, impiedicandu-le sa aiba parte de un somn bun. In aceste conditii, sa adormi repede si sa ai parte de o noapte linistita au devenit doua chestiuni ceva mai complicate, din cauza sistemului nostru intern de reglare a temperaturii.

“Suntem homeotermi”, reaminteste doctorul Jose Haba-Rubio de la Centrul de investigatii medicale si cercetari in domeniul somnului de la Lausanne (Elvetia). “Aceasta calitate implica faptul ca temperatura oamenilor este fin reglata pentru ca functiile vitale ale organismului sa nu fie perturbate”. Daca este prea frig sau prea cald, organismul va declansa mecanisme de regularizare pentru a readuce temperatura corpului la 37 °C. In caz de canicula, aceste mecanisme se refera in principal la vasodilatarea capilarelor superficiale si la transpiratia care permite racirea corpului.

Aceste procese sunt insa mai putin eficiente in timpul somnului. “Daca temperatura interna creste prea mult in timpul noptii, creierul emite un sistem de alarma

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

ce sa faci pentru a dormi bine pe timp de canicula?  ce sa faci pentru a dormi bine pe timp de canicula?

Ultima oră

Comentariul meu