Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului gazduieste in perioada 3 – 22 august, o expozitie surprinzatoare, dedicata folclorului romanesc. Labirintul “1001 metri de poveste romaneasca` este gandit ca un spatiu viu si provocator, gandit astfel incat sa stimuleze toate simturile. Este o experienta vizuala, auditiva, tactila, olfactiva, gustativa si totodata mentala.

Distribuit pe o suprafata de aproape 600 de metri patrati, avand un traseu de exact 1001 metri, aceasta instalatie artistica masiva este rezultatul colaborarii a mai bine de 40 de tineri artisti romani, la care se adauga efortul mainilor dibace a peste 50 de voluntari care au reusit sa transforme acest proiect ambitios in realitate.

“Construit ca o instalatie interactiva, labirintul va insoti pasii curiosilor care-i vor calca pragul, aidoma unei Seherezade autentice, de-a lungul celor 1001 metri, cu motive, texturi, culori, sunete, ilustratii, obiecte, texte tematice, descantece si legende adunate din toate colturile tarii. O instalatie uriasa care, pe langa faptul ca va fi un spatiu senzorial exceptional, va reflecta frumusetea traditiei, labirintul popular autentic“, spun organizatorii.

Expus pentru prima data in Cluj-Napoca in cadrul festivalului “18+` in luna mai, unde a fost vizitat de peste 2.000 de persone care l-au explorat, labirintul de poveste romaneasca pleaca acum mai

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

`1001 metri de poveste romaneasca“ la sibiu  `1001 metri de poveste romaneasca“ la sibiu

Ultima oră

Comentariul meu