O ceremonie militară organizată de Garnizoana Sibiu a fost organizată luni, 29 iulie, în Piaţa Mare a oraşului, pentru marcarea Zilei Imnului Naţional.

Au participat prefectul judeţului Sibiu, Ovidiu Sitterli, preşedinele Consiliului Judeţean Sibiu (CJS), Ioan Cindrea, viceprimarul municipiului Sibiu, Virgil Popa şi rectorul Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu, gl.bg.Ghiţă Bârsan.

Ceremonia a început la ora 10, cu întâmpinarea prefectului de către reprezentantul Academiei Forţelor Terestre şi salutarea drapelului de luptă.

ziua nationala a imnului piata mare ceremonie garnizoana 003

A fost oficiată, apoi, de un sobor de preoţi, o slujbă de „rugă şi închinare pentru poporul român”, momentul fiind urmat de alocuţiuni din partea oficialităţilor participante.

„Ziua Imnului Naţional este o sărbătoare a spiritului poporului român. Suntem datori să onorăm astăzi memoria celor care şi-au dat viaţa pentru făurirea statului român şi să-i cinstim pe cei care veghează la libertatea noastră. Nu putem avea o Românie puternică fără un popor solidar şi mândru de devenirea sa”, a spus prefectul judeţului.

A fost urmat de preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea.

„Cred că cel puţin două sunt simbolurile sfinte ale unei ţări, ale unui popor, pe care trebuie

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

video drapelul a fost înălţat la sibiu, de ziua imnului naţional, în piaţa mare a oraşului  video drapelul a fost înălţat la sibiu, de ziua imnului naţional, în piaţa mare a oraşului

Ultima oră

Comentariul meu