Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu aduc la cunoştinţa angajatorilor obligativitatea aplicării măsurilor pentru protecţia angajaţilor în perioadele cu temperaturi extreme.

Prin temperaturi extreme se înţeleg temperaturile care depăşesc +370C sau, corelate cu condiţii de umiditate mare, pot fi echivalate cu acest nivel (ITU >80 indice temperatură – umiditate).

Atunci când se înregistrează temperaturi extreme, pe o perioadă de cel puţin două zile consecutiv, angajatorii trebuie să ia măsura reducerii intensităţii şi ritmului activităţilor fizice, asigurării ventilaţiei la locurile de muncă sau alternării perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.

De asemenea, asigurarea apei minerale, câte 2-4 litri/persoană/schimb, asigurarea echipamentului individual de protecţie şi asigurarea de duşuri.

Nerespectarea acestor măsuri de prevenire constituie contravenţie şi se sancţionează de către inspectorii de muncă cu amendă de la 1500 la 2500 lei.

În zilele de sâmbătă, 27 iulie 2013, şi duminica, 28 iulie 2013, indicele de temperatură – umezeală (ITU) a atins şi a depăşit pragul critic de 80 în unele zone din judeţ.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

ce obligaţii au angajatorii în perioadele cu temperaturi ridicate  ce obligaţii au angajatorii în perioadele cu temperaturi ridicate

Ultima oră

Comentariul meu