Procentul de promovabilitate, în judeţul Sibiu, la examenul de definitivat, a crescut, după rezolvarea contestaţiilor, de la 50,37 la sută la 53,33 la sută, potrivit datelor oferite de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Sibiu (IŞS).

Astfel, din totalul celor 25 contestaţii depuse la Sibiu, au fost soluţionate favorabil 2 contestaţii la învăţători, o contestaţie la Limba şi literatura română şi 2 contestaţii la psihologie, iar restul notelor au rămas neschimbate.

Rezultatele finale au fost făcute publice sâmbătă, 27 iulie.

În judeţul Sibiu, 135 de cadre didactice au susţinut proba. Din cei 140 care s-au prezentat la examen, cinci s-au retras după începerea probei din motive personale.  La specializarea educatoare (limba română) s-au obţinut două note de 10. La disciplinele Comerţ, Istorie, Educatoare – limba germană, Matematică și Psihopedagogie specială au promovat toți candidații. Din totalul candidaților, cinci au părăsit sala de examen la vederea subiectelor.

Procentul final de promovare la examenul naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2013, la nivel de ţară, după soluţionarea contestaţiilor, este de 51,26%, respectiv 3.409 candidaţi, dintre cei 6.651 care au finalizat proba scrisă.

Comparativ cu rezultatele parţiale, din data de 23 iulie, se constată o creștere de 3,43%. Cel mai ridicat procent de promovare s-a

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

definitivat: după contestaţii, procentul de promovabilitate a crescut, la sibiu, cu trei procente  definitivat: după contestaţii, procentul de promovabilitate a crescut, la sibiu, cu trei procente

Ultima oră

Comentariul meu