După prima zi din Raliul Sibiului, Jan Kopecky este pe cale să-și consolideze poziția de lider în Campionatul European de Raliuri FIA. Pilotul Skoda Motorsport a terminat ziua de vineri cu un avans de peste 15 secunde în fața lui Francois Delecour.

La Sibiu a fost o zi plina de actiune, trei piloți diferiți aflându-se la conducerea raliului. Și in ERC Production Car si in ERC 2WD lupta a fost la fel de disputată.

Francois Delecour, liderul campionatului din România, a fost cel mai rapid pe prima specială a zilei, dar a pierdut prima poziție, pe proba a doua, în duelul cu compatriotul sau Bryan Bouffier. Cei doi francezi au profitat și de problemele cu servo-direcția care l-au încetinit pe Jan Kopecky. Cehul și-a revenit însă după prima oprire în parcul de service și a terminat speciala a treia cu cel mai bun timp.

Încercarea lui Bouffier de a câștiga etapa de la Sibiu s-a terminat pe speciala a patra cand, cu cinci kilometri inainte de start, amortizoarele mașini sale au cedat. Ținând cont că si Delecour a redus puțin ritmul din cauza supra încălzirii motorului, Kopecky a preluat conducerea raliului pentru prima oară. Pilotul Skoda Motorsport și-a mărit avantajul

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

raliul sibiului: jan kopecky, liderul din erc, conduce după prima zi de competiție  raliul sibiului: jan kopecky, liderul din erc, conduce după prima zi de competiție

Ultima oră

Comentariul meu