Centrul pentru recuperarea şi reabilitarea copiilor cu handicap de pe Aleea Streiu s-a redeschis joi, 25 iulie, după finalizarea lucrărilor de modernizare şi reabilitare.

Primarul Klaus Iohannis a redeschis oficial această unitate care deserveşte în prezent aproximativ 130 de beneficiari. La inaugurare au fost prezenţi şi directorul centrului, doamna Miruna Tudorache, reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai constructorului. Investiţia are o importanţă foarte mare pentru întreg judeţul, acesta fiind singurul centru din judeţul Sibiu care oferă sprijin copiilor cu handicap neuro-psiho-motor şi celor cu afecţiuni din spectrul autist.

Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, finanţat din fonduri structurale. Contractul de lucrări pentru proiectul intitulat „Modernizare centru recuperare şi reabilitare copii cu handicap Aleea Streiu, nr. 8, Sibiu” a fost semnat cu firma SC Balor Cons SRL, valoarea acestuia fiind de 1.045.189,74 lei, fără TVA.

Contractul prevede reabilitarea structurii de rezistenţă a clădirii, reabilitarea zonei principale de acces, amenajarea unei scări exterioare de acces şi montarea unui lift exterior clădirii, înlocuirea ferestrelor, recompartimentări interioare, reabilitarea grupurilor sanitare şi a podelelor şi refacerea zugrăvelilor.

 

Şi reţelele de utilităţi au fost modernizate: a fost montată o centrală termică nouă, au fost înlocuite obiectele sanitare, tablourile electrice şi iluminatul, a fost amenajată o instalaţie de aer condiţionat şi a fost montat un sistem video de securitate.

 

Contractul a prevăzut şi achiziţia unor dotări pentru acest centru. A fost achiziţionat mobilier, echipamente şi dotări de specialitate (destinate complexului de kinetoterapie), echipamente de comunicare şi informare şi aparatură electrocasnică

Ultima oră

Comentariul meu