Publicat înUltima oră

Ponta: salariu minim de 1000 de lei. Dușa: sibienii plătesc amenajarea unui poligon nou

Premierul României, Victor Ponta și ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, au oferit mai multe detalii despre discuțiile pe care le-au avut, joi, 25 iunie, la Sibiu, cu aleșii locali, în conferința de presă posteveniment.

Potrivit declarațiilor premierului, legea salarizării modificată va include principiul “anvelopei naţionale”, cu un salariu minim de 1000 de lei și un salariu maxim până la 7000 de lei. Aceeași lege va reglementa și cheltuielile de personal din instituțiile statului.

”Am discutat cu cei prezenţi la întâlnire despre viitorul sistem de salarizare în aparatul public. Intenţionez ca în anvelopa naţională – şapte la sută din PIB negociată cu partenerii noştri internaţionali – să facem anvelopa de cheltuieli de personal pentru fiecare instituţie în parte – primărie, consiliu județean, minister. Să avem un salariu minim, probabil de 1.000 de lei şi un salariu maxim. Cred că un raport de 1 la 7 va fi, adică cel mai mare salariu să fie de 7.000 de lei. Conducătorul instituţiei, pe baza unor criterii, să poată stabili mult mai flexibil de câţi oameni are nevoie, cum îi stimulează pe cei care au rezultate, performanțe în activitate, cum îi sancţionează” a declarat Ponta despre legea salarizării, care ar trebui, în opinia premierului,

Conectare

V-am trimis recent un link de autentificare. Vă rugăm să vă verificați căsuța poștală!

Conectați-vă cu parola de mai jos sau conectați-vă folosind e-mailul dvs.

Primiți un cod trimis pe e-mail pentru a vă înregistra sau conectați-vă folosind o parolă.

Introduceți codul pe care l-ați primit prin e-mail pentru a vă conecta sau conectați-vă folosind o parolă.

Termeni și condiții