Potrivit reprezentanţilor Spitalului Municipal Mediaş, unde bărbatul s-a prezentat pentru că nu se simţea bine, acesta a fost diagnosticat cu malarie în urma unei vizite în Africa şi a refuzat, iniţial, internarea la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Sibiu.

Directorul Spitalului Municipal Mediaş, Bogdan Burghelea, a declarat, miercuri, că bărbatul de 32 de ani din localitate s-a prezentat la spital, având diagnosticul de malarie.

„Bărbatul a fost în Africa şi a fost diagnosticat acolo cu malarie. A venit la spitalul nostru în urmă cu o săptămână pentru că nu se simţea bine, avea sindrom febril, dar nu a anunţat că are malarie şi că primise tratament în acest sens. Pacientul a refuzat să fie internat în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Sibiu şi a plecat”, a declarat Bogdan Burghelea.

Burghelea a mai precizat că bărbatul a plecat apoi la mare, iar la întoarcere s-a prezentat la Compartimentul Primiri Urgenţe al spitalului, întrucât „timpul petrecut la mare i-a alterat starea de sănătate”.

Medicii au decis trimiterea pacientului la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca pentru tratament şi supraveghere de specialitate.

foto: arhivă

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

un bărbat din mediaş, diagnosticat cu malarie, a fost trimis, de urgenţă, la un spital din cluj-napoca  un bărbat din mediaş, diagnosticat cu malarie, a fost trimis, de urgenţă, la un spital din cluj-napoca

Ultima oră

Comentariul meu