Intr-o scoala din Bihar, in estul Indiei, 23 de copii au murit intoxicati, saptamana trecuta, dupa ce au mancat la masa preparate ce contineau un insecticid puternic. Politia a aresta-o miercuri pe directoarea scolii. Elevii, cu varste cuprinse intre patru si 12 ani, de la scoala din satul Gandaman, au murit intoxicati dupa ce au servit, pe 16 iulie, o masa gratuita compusa din linte, cartofi si orez, informeaza Mediafax.

Potrivit unui raport incomit de un laborator al medicinei legale publicat sambata, mancarea de linte, cartofi si orez destinata elevilor acestei scoli a fost preparata cu un ulei care continea un pesticid organofoscforic.

“Raportul a depistat un compus organofosforic in esantioane de ulei prelevate in scoala, unde a fost preparat si consumat pranzul de catre copii”, a declarat pentru jurnalisti Ravinder Kumar, un oficial de rang inalt din cadrul Politiei din Patna, capitala statului Bihar. Potrivit lui Kumar, expertii au mai constat ca “substanta toxica” gasita in aceste esantioane de ulei prezenta o concentratie “de cinci ori mai puternica decat in reteta comerciala (a insecticidului respectiv), disponibil pe piata”.

In total, 23 de copii din satul Gandaman, cu varste cuprinse intre patru si 12 ani, au murit in urma acestei intoxicatii.

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

tragedie intr-o scoala din india: 23 de copii au murit intoxicati dupa ce au servit o masa gratuita  tragedie intr-o scoala din india: 23 de copii au murit intoxicati dupa ce au servit o masa gratuita

Ultima oră

Comentariul meu