Muzeul de Istorie Naturala aduce in fata pulicului sibian expozitia temporara `Anotimpul fluturilor`, prin care isi propune sa prezinte specii de fluturi exotici si de la noi din tara intr-un mod inedit.

Colectia de fluturi a muzeului este formata dintr-un numar impresionant de specii de fluturi – peste 36.000 de specimene, datorita colectionarilor pasionati din Societatea Ardeleana de Stiintele Naturii, dar si altor specialisti precum Karl Fuss, dr. Daniel Czekelius, Eugen Worell sau Victor Weindel.

`Expozitia temporara reuneste specii de fluturi din America de Sud, din zone ca regiunea Amazonului, muntii Anzi, Cuba, Mexic, Africa, Japonia, Taiwan, India, Iran, Indonezia si arhipelagul Malaez. Sunt prezente si specii de fluturi autohtoni, specii comune de Papilio machon – fluturele coada de randunica, Inachis io – fluturele paun si Parnassius apollo – fluturele Apollo`, spun organizatorii.

Ineditul expozitiei este dat de prezentarea fluturilor alaturi de elemente de butaforie precum flori confectionate din materiale textile realizate de Maria Ciuntu, picturi realizate de Oana Bogorin Predescu si fluturi din hartie realizati in colaborare cu Casandra Vidrighin.

Vernisajul va avea loc joi, 25 Iulie, de la ora 12:00, la la Muzeul de Istorie Naturala Sibiu, Sala Multimedia, Str. Cetatii nr.1.

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

sute de specii de fluturi intr-o expozitie inedita la muzeul de istorie naturala sibiu  sute de specii de fluturi intr-o expozitie inedita la muzeul de istorie naturala sibiu

Ultima oră

Comentariul meu