Creșterea numărului de contacte sexuale în timpul verii aduce pe lângă plăcere și probleme de sănătate, mai ales la femei, care sunt mai predispuse în acesta anotimp la infecții urinare, cunoscute sub numele de cistite.

Potrivit unui studiu al Intitutului de Medicină Sexuală din Madrid, din 1382 de persoane de sex feminin intervievate online, 42 la sută au confirmat că fac mai mult sex în timpul verii și 59 la sută au afirmat că episoadele de cistită sunt mai dese vara.

Zilele lungi și creșterea temperaturii cresc nivelele hormonale și apetitul sexual. La acestea se adaugă și timpul liber, contactele sociale mai dese și consumul de alcool la terase, care dă frîu liber dorințelor din fiecare.

Creșterea numărului de contacte sexuale vine acompaniat deasemenea de mai multe consulturi la Urologie, potrivit medicului Manuel Fernández Arjona, urolog al Institutului de Medicină Sexuală (IMS) și sef al Serviciului de Urologia al Spitalului Henares din Madrid. Acesta explica că în timpul actului sexual nu există doar un schimb de bacterii între parteneri ci acestea au acces mai facil în uretra femeii, care e mai deschisă.

Cum să faci sex și să nu faci cistită

Persoanele care suferă episoade frecvente de cistită trebuie, potrivit medicilor, să bea cel puțin doi litri de apă pe zi și e esențial să își golească imediat vezica după un contact sexual.

Merișoarele – Fructele miraculoase anti cistită

Merișoarele sunt recunoscute ca niște fructe miraculoase împotriva cistitei, având un rol foarte important în prevenția acestei infecții des întâlnită la femei. Extractul de mure este deasemenea bun în lupta cu cistita.

Eficiența merișoarelor este însă demonstrată de un studiu realizat de cercetătorii Spitalului Quiron și ai Spitalului General Universitar din Valencia, publicat luna trecută în revista BMC Urology.

Studiul semnalează în același timp că procentul de 37 la sută de femei care suferă pe parcursul vieții de episoade de infecții urinare – cistite, 20 la sută fac din nou cistită la numai două luni din cauza unui tratament insuficient, a rezistenței la antibiotice sau a igienei deficitare.

Proprietațile vindecătoare ale merișoarelor sunt atribuite unor elemente din fruct care împiedică bacteriile, mai ales E. Coli să adere la pereții tractului urinar cu un succes de până la 80 la sută, potrivit Teresei Ortega,profesoară de farmacologie, vicepreședintă a Centrului de Investigații pentru Fitoterapie din Madrid.

Pentru o cură cu merișoare vă sfătuim să intrebați la orice magazin naturist.

Ultima oră

Comentariul meu