Unii din cei mai buni artisti actuali de opera si muzica simfonica vin la Sibiu pentru a participa la festivalul Classics for Pleasure. 12 de tineri cantareti de opera din tara si strainatate incep in luna august un stagiu de perfectionare in cadrul Centrului de Excelenta in Opera initiat de ELITE ART Club UNESCO.

Aflate la a 3-a editie, cursurile de maiestrie artistica se adreseaza tinerilor artisti care isi doresc o cariera internationala in domeniul operei. Dupa o selectie riguroasa, tinerii artisti care vor face ultimii pasi in desavarsirea profesionala au ocazia sa studieze cu reputati profesori ai Operei Metropolitane din New York.

Pe parcursul celor zece zile, muzicienii vor studia alaturi de contratenorul Ira Siff, de vocal-coachul Liora Maurer si vor invata arta comunicarii cu dirijorul si orchestra – ca partener de scena. Munca lor va fi incununata in cadrul unei Gale de Opera “Voices of Romance` – care va avea loc in prima seara a festivalului Classics for Pleasure.

“Intr-o perioada in care opera romaneasca are nevoie de valori autentice, de nivel international, ne-am asumat o sarcina importanta – aceea de a crea un proiect de leadership in domeniul cultural`, declara Laurentiu Dasca, directorul artistic al ELITE ART Club UNESCO

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

festival de opera in piata mare  festival de opera in piata mare

Ultima oră

Comentariul meu