Reprezentanţii instituţiei marchează, astfel, ziua de naştere a Baronului Samuel von Brukenthal.

Cu ocazia zilei de naştere a Baronului Samuel von Brukenthal, care s-a născut pe 26 iulie, în anul 1721, în localitatea Nocrich, judeţul Sibiu, accesul vizitatorilor în Palatul Brukenthal (foto) este gratuit.

Cei interesaţi vor putea vizita expoziţiile permanente, dar şi altele deschise temporar în această perioadă. Este vorba despre „Cercetarea preventivă. Provocarea arheologică a zilelor noastre”, deschisă în Sălile de Expoziţii Temporare ale Palatului.

De asemenea, expoziţia  „Retrospectivă de afişe” a artisului Ştefan Orth, deschisă în Cabinetul de cartografie al Palatului.

În această perioadă este deschisă şi expoziţia „Cetăţile Domnului la marginea lumii”, cuprinzând fotografii realizate de Petre Beşliu Munteanu, Hermann Fabini, Louis Guermond, Ioan Vărzaru şi Daniel Bălţat. Expoziţia este deschisă în „Cabinetul de Stampe” al Palatului.

Samuel von Brukenthal a fost fiul judelui regal Michael Brekner, primind numele de botez Carl Samuel. Familia Brekner, cunoscută pentru tradiţia juzilor regali, avea la origine o veche familie de agricultori. Michael Brekner s-a remarcat prin loialitatea faţă de casa imperială de Habsburg în faza finală a revoltelor antihabsburgice din Ungaria, fiind răsplătit de Carol al VI-lea, în 1724, cu titlul de nobil cu drept de transmitere ereditară.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

accesul vizitatorilor va fi gratuit vineri, la palatul brukenthal din sibiu  accesul vizitatorilor va fi gratuit vineri, la palatul brukenthal din sibiu

Ultima oră

Comentariul meu