Un proiect de hotărâre ce se află pe ordinea de zi pentru şedinţa Consiliului Local (CL) de joi, 25 iulie, prevede recalcularea chiriei pentru locuinţele realizate prin Programul de construire de locuinţe pentru tineret, destinate închirierii, fiind vorba despre acelea ale căror titulari au împlinit vârsta de 35 de ani.

Noile tarife pentru chiria lunară sunt de 6.13 lei/lună/mp pentru blocul ANL nr. 10 A de pe strada Bârsei, respectiv de 4.97 lei/lună/mp pentru blocul ANL de pe strada Tilişca, nr. 34.

Astfel, pentru un apartament de 68 de metri pătraţi din ANL de pe strada Bârsei, preţul chiriei va creşte de la 102,07 lei la 254,55 lei, după ce proprietarul a împlinit vârsta de 35 de ani.

De cealaltă parte, pentru un apartament de 63 mp de pe strada Tilişca, chiria se ridica la 90,49 lei pe mp pe lună. După aplicarea noului sistem de calcul, chiria va ajunge la 310,48 lei pe lună.

Noile tarife se aplică de la data expirării contractului, potrivit proiectului de hotărâre.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei municipiului Sibiu, trecerea la noul sistem de calcul este prevăzută de lege, pentru persoanele care împlinesc 35 de ani.

Conform legii, „contractele de închiriere se încheie pe o durată

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

tarifele la chirie pentru proprietarii de 35 de ani ai apartamentelor anl de pe bârsei şi tilişca, modificate  tarifele la chirie pentru proprietarii de 35 de ani ai apartamentelor anl de pe bârsei şi tilişca, modificate

Ultima oră

Comentariul meu