Cel mai spectaculos maraton montan din calendarul competitional intern, 2X2 RACE – editia 2013 – va avea loc in 17 august la Balea Lac. Montaniarzi si alergatori montani din intreaga tara vor veni la mijlocul lunii august sa-si testeze limitele pe cel mai dificil traseu din Carpati.

Aceasta cursa montana este singura din tara care are incluse in traseul de alergare cele mai inalte doua varfuri montane din Romania: Moldoveanu (2544m) si Negoiu (2535m), iar traseul se afla in intregime la altitudini de peste 2000m. 2X2 Race se adreseaza celor mai pregatiti atleti atat fizic cat si psihic, cursa avand posibilitatea sa se intinda pe parcursul a 24 de ore. La fel ca si in editia anterioara, varfurile sunt denumite generic: Moldoveanu=X1, Negoiu=X2, iar traseele pentru care se poate opta sunt:

X1(Balea-Moldoveanu-retur), X2(Balea-Negoiu-retur) si 2X2 (intreaga bucla, cu X1 si X2) traseu de aproximativ 46km si peste 4000m diferenta de nivel pozitiva.

Competitia se adreseaza echipelor (de doua persoane), insa incepand cu anul acesta se poate concura si singur, la clasa Elita, exclusiv pe baza de CV competitional si doar pe traseul 2X2.

Inca de la prima editie, cursa 2X2 Race a fost acceptata ca fiind cursa de calificare pentru renumitul Ultra Trail du Mont Blanc, cel mai mare ultramaraton montan din lume, care are loc in fiecare an in Chamonix – Franta, avand la start 6000 de alergatori si 65000 de spectatori din 80 de tari, pe parcursul a cinci zile de evenimente.

Ultima oră

Comentariul meu