Doctorul Liviu Cotârlă a demisionat marți dimineață din funcția de manager general al spitalului județean Sibiu. Acesta a declarat pentru oradesibiu.ro că a demisionat din funcție din motive personale.

Spitalul Județean Sibiu a rămas din 23 iulie fără manager, după ce Liviu Cotârlă și-a dat demisia din funcția de director, în ciuda faptului că avea un contract până în 2016 pentru ocuparea celui mai important post al celei mai mari unități sanitare din județul nostru.

Cotârlă a explicat că la baza deciziei sale stau motive personale și a exclus presiunile politice. ”Da am demisionat din funcția de manager a spitalului județean Sibiu.E vorba de o chestiune mai veche. Demisia vine din motive personale. Eu o să rămân în spital în continuare. Consider din punctul meu de vedere că am avut o activitate foarte bună la conducerea spitalului. În opinia mea cred că las spitalul într-o situație foarte bună”, a explicat Liviu Cotârlă pentru oradesibiu.ro.

Vine Sabău?

Surse din cadrul spitalului susțin că favorit pentru preluarea conducerii unității este medicul Dan Sabău, medic şef al Secţiei Clinice Chirurgie II a SCJU Sibiu. Se pare că demisia lui Cotârlă are legătură și cu scandalul băiețelului de 3 ani decedat luna trecută în urma unei operații de polipi, chiar în spitalul județean Sibiu.

Vom reveni cu detalii despre acest subiect.

Update – Pana la ocuparea prin concurs a postului de manager al SCJU, interimatul va fi asigurat de catre actualul director medical al Spitalului, dr. Radu Chicea, incepand cu data de joi, 25 iulie 2013.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Oare cand se vor termina favoritismele? In ce tara traim cand presa scrie negru pe alb, fara perdea, fara o minima decenta ca “favorit” este… Postul se ocupa prin concurs! d-lor! Concursul trebuie sa fie liber de favoritisme!!!! Inca o data, in ce tara traim???? Unde este competenta, profesionalismul, experienta??? Sabau sa faca ordine in sectia lui first… Care sunt rezultatele lui?Ce a facut pentru sanatate ca senator? zero barat! Alte merite pt care a fost ales la facultate?nici macar in consiliu?! Hahalera! ca toti cei care ne conduc si pe care cu mandrie i-am ales.