Agenții de la Poliția Rutieră Sibiu vor desfășura, în comun cu inspectori ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R) Sibiu, ample acțiuni de prevenție a accidentelor rutiere în care sunt implicați șoferii autovehicilelor de mare tonaj sau de transport de persoane.

În cadrul acțiunilor de pe drumurile din județ, vor fi verificate în trafic atât autovehiculele înmatriculate în România cât şi cele înmatriculate în străinătate.

Obiectivele acestor acţiuni sunt reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere, verificarea legalităţii transportului rutier public efectuat (marfă sau persoane) şi controlul stării tehnice al vehiculelor.

Acțiunile de control preventiv din cadrul campaniei TRUCK AND BUS vor avea loc în perioada 22 – 28 iulie, în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiilor Poliţiilor Europene (TISPOL) și vizează reducerea victimizării din accidente rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de marfă cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone şi transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri.

În primul semestru al anului 2013, pe raza judeţului Sibiu, conducătorii auto care efectuează transport rutier public de mărfuri şi persoane au fost implicaţi în 12 accident

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

șoferii de autobuze și camioane, verificați în trafic de polițiștii sibieni  șoferii de autobuze și camioane, verificați în trafic de polițiștii sibieni

Ultima oră

Comentariul meu