Reprezentanţii PDL, prin vocea vicepreşedintelui PDL, Raluca Turcan (foto), cere premierul Victor Ponta să recunoască public că, în acest an, educaţia a primit cu mult sub procentul prevăzut în Legea Educaţiei Naţionale (6% din PIB) şi cu mult sub procentul acordat în plină criză economică de guvernarea precedentă, condiţii în care nu se poate cere performanţă în acest domeniu.

„Nu putem cere performanţă de la un sistem care se află, în multe cazuri, sub limita existenţei. Respectarea şi aplicarea Legii Educaţiei Naţionale ar putea face ca la anul să fie acordate nu doar 130 de premii absolvenților care au obţinut medii de 10 la BAC, ci de zece ori mai multe”, transmite Raluca Turcan într-un comunicat oficial.

Potrivit ei, „elevilor şi profesorilor le trebuie create condiţii pentru studiu şi performanţă” pentru a se „întoarce de la olimpiadele internaţionale cu sute de medalii, prestigiu, performanţă pe piaţa muncii, dezvoltare economică şi bani la bugetul şcolii româneşti”.

Turcan aminteşte şi faptul că în acest an, cea mai mare restanţă a Guvernului a fost nedecontarea transportului elevilor navetişti, mii de elevi fiind astfel condamnaţi la abandon şcolar, sărăcie şi marginalizare „chiar sub privirile trufaşe ale acestui Guvern”.

Potrivit lui Turcan, câteva probleme care

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

pdl solicită guvernului majorarea bugetului pentru ministerul educaţiei naţionale  pdl solicită guvernului majorarea bugetului pentru ministerul educaţiei naţionale

Ultima oră

Comentariul meu