Primăria Sibiu va avea în organigrama de funcționare cu 49 de posturi mai puțin decât în prezent, consilierii locali urmând să adopte proiectul de hotărâre prin care aceste posturi se desființează în ședința de Consiliu Local de joi, 25 iulie.

Este vorba de posturile vacante, pe care din 2007, de când s-a introdus angajarea în instituțiile de stat doar în raport de șapte la unu (șapte funcționari pleacă și se poate angaja doar unul), nu s-au mai făcut angajări.

Primarul Sibiului Klaus Iohannis a declarat că măsura, în practică, nu afectează momentan pe nimeni, fiind vorba de posturile vacante pe care oricum nu se puteau face angajări.

”Dacă continuăm așa cum am funcționat până acum, lucrurile nu se vor îmbunătăți deloc. Și dacă putem angaja unu la unu, rămânem tot în situația de ocuparea sub un nivel rezonabil. Dacă se continuă și putem face angajări în alte condiții vom vedea. Deocamdată tăiem. Dacă nu se modifică în continuare procedurile nu se schimbă nimic. Manevra pe posturile vacante n-ajută cu nimic”, a declarat Iohannis despre decizia de desființare a posturilor vacante.

Potrivit declarațiilor primarului de la Sibiu, această decizie a fost impusă de finanțatorii externi, dar trebuie să fie urmată

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

49 de posturi din primărie se desființează. iohannis: ”este o metodă găsită la presiunile finanțatorilor externi”  49 de posturi din primărie se desființează. iohannis: ”este o metodă găsită la presiunile finanțatorilor externi”

Ultima oră

Comentariul meu