Potrivit specialiştilor din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Sibiu,  intervenţiile care se fac asupra curţilor şi caselor din Valea Viilor nu respectă legislația în vigoare pe clădirile încadrate în patrimoniul UNESCO.

“Oamenii continuă să facă lucrări chiar dacă anul trecut primarul le-a făcut înştiinţări prin care li s-a spus ce au voi să facă şi ce nu au voie. Se fac lucrări la geamuri, la porţi, dar cel mai oribil caz este când se transformă toată casa şi, dintr-o casă tradiţională îi trântesc un verde fosforescent, îi pun tablă îi pun termopane de plastic, se scoate poarta de lemn şi se pune ceva din plastic”, a declarat directorul DJCCPN Sibiu, Răzvan Pop, menționând că există riscul ca zona să intre sub monitorizare UNESCO chiar din acest an.

Valea Viilor a intrat în patrimoniul UNESCO pentru bisericile fortificate din această zonă. De asemenea, tot în județul Sibiu, au fost declarate situri UNESCO și Prejmer, Biertan, Saschiz, Darjiu, Câlnic și Viscri. Biertanul este printre exemplele bună de restaurare și conservare corectă.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

Valea Viilor riscă să intre sub monitorizarea UNESCO, din cauza intervențiilor arhitecturale aberante  Valea Viilor riscă să intre sub monitorizarea UNESCO, din cauza intervențiilor arhitecturale aberante

Ultima oră