Patrula Salvamont Sibiu a petrecut noaptea de miercuri, 17 iulie, spre joi, 18 iulie, în munții Făgăraș, la o altidudine de peste 2000 de metri, pentru a salva două persoane în vârstă care au plecat în drumeție spre vârful Negoiu și, din cauza oboselii și a frigului nu au mai putut reveni.

”Doi turiști sibieni în vârstă de 74 și 78 de ani au solicitat în cursul nopții trecute ajutorul salvamontiștilor, ca urmare a epuizării fizice și a hipotermiei”, a anunțat șeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Potrivit informării transmise de Adrian David, cei doi au plecat în dimineața zilei de miercuri, 17 iulie, de la cabana Negoiu (1546 m) spre vârful Negoiu (2535 m) pe un traseu dificil și nu au mai revenit.

Pentru a evita un posibil accident, patrula Salvamont a plecat în căutarea acestora la ora 01,00 noaptea și i-a găsit pe traseu la o altitudine de 2300 de metri.

Salvamontiștii au rămas până dimineața cu cele două persoane și le-au asigurat protecția termică, apoi i-au coborât până la cabana Negoiu. În prezent, turiștii sunt în afara oricărui pericol.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

Salvamontiștii sibieni au petrecut noaptea alături de doi turiști care riscau să intre în hipotermie  Salvamontiștii sibieni au petrecut noaptea alături de doi turiști care riscau să intre în hipotermie

Ultima oră

Comentariul meu