Primarul Sibiului Klaus Iohannis a spus joi în cadrul unei conferințe de presă că nu consideră un eșec faptul că doar o singură rută din cele nouă scoase la licitație pentru a fi operate de pe aeroportul din Sibiu, a fost acontată. Iohannis nu este însă deloc surprins că anumite voci publice au cerut demiterea conducerii aeroportului Internațional Sibiu.

Edilul Sibiului a opinat că strategia abordată de către Consiliul Județean Sibiu și cei din conducerea aeroportului din oraș în atragerea de curse low cost, nu a fost una greșită.

”Nu cred că s-a greșit. Nu cred că trebuie să clasificăm așa repede aceste licitații ca eșecuri. Totuși o companie a venit. Este un lucru bun. De ce nu au venit mulți? Eu de exemplu nici nu m-am așteptat să vină mulți. Aeroportul Sibiu are o anumită capacitate și o anumită atractivitate. Și aceea a fost în principiu atinsă. Vor veni mai multe companii atunci când vor fi mai mulți pasageri interesați. Acest lucru îl vor ști ei înaintea noastră, fiindcă așa se obinuiește pentru că aceste companii aeriene fac cercetări de piață. De acolo rezultă pentru ei dacă o locație este interesantă sau nu și nu din anunțuri făcute de administrație”, a spus joi Iohannis.

Pentru un management deschis și modern

Întrebat dacă este surprins că unii oameni politici și nu numai, cer demiterea actualei conduceri a aeroportului Internațional Sibiu, în frunte cu directorul Augustin Sava, Iohannis a mărturist că nu este deloc surprins de acest lucru. ”Nu mă surprinde că s-a cerut demiterea conducerii aeroportului Internațional Sibiu. Acum este posibil ca un management mai deschis și mai modern să crească atractivitatea aeroportului pentru firmele de transport. Eu zic că este posibil. Eu nu trebuie să iau nicio hotărâre și să nu dau niciun acord în această chestiune. Este doar Consilul Județean care se ocupă de așa ceva. Municipiul Sibiu nu se implică în problemele curente ale aeroportului. Nu voi face nici recomandări în acest sens”, a mai spus joi, Klaus Iohannis.

Ultima oră

Comentariul meu