Lucrările de modernizare a reţelelor de utilităţi şi a străzilor din Sibiu continuă în peste 30 de puncte din oraş. În ciuda disconfortului inerent acestor ample lucrări, rugăm sibienii să dea dovadă de înţelegere, rezultatul acestor lucrări urmând să fie un trafic în condiţii mai bune şi servicii de apă şi canalizare de o mai bună calitate.

Noi lucrări la reţelele de apă şi canalizare încep pe strada Preot Bacca. De luni, 22 iulie lucrările de introducere a noilor conducte vor începe pe tronsonul dintre Calea Poplăcii şi strada Prejbei. Lucrările pe întreaga stradă se vor încheia în aproximativ 3 luni.

Lucrări la reţeaua de canalizare vor fi executate în perioada 10 august – 30 septembrie pe strada Dimitrie Cantemir. După finalizarea acestor lucrări vor fi amenajate pe această stradă aproximativ 50 de locuri de parcare.

Lucrări de reparaţii la pavaj pe strada Tribunei.  În perioada 18 – 21 iulie tronsonul dintre strada Mitropoliei şi strada Bastionului va fi închis pentru lucrări de reparaţii la pavaj.

Încă 183 locuri de parcare marcate

Pe strada Viitorului au fost create spaţii de parcare pe trotuar, pentru aceasta fiind necesară modificarea pistei pentru biciclete. În centrul istoric vor fi marcate 74 de locuri de parcare. Pe strada Târgu Vinului  vor fi create 38 de locuri de parcare, iar pe strada Târgu Peştelui încă 36. Pe strada Timotei Popovici locurile de parcare de la intersecţia cu strada Arhivelor se mută pe trotuar pentru a facilita virajul. Pe strada Tipografilor locurile de parcare dinspre strada Gh. Lazăr vor fi reamenajate prin utilizarea de dale înierbate.

Pe strada Mărăşti vor fi marcate 48 de locuri de parcare pe trotuar, iar pe strada Mărăşeşti încă 31 de astfel de spaţii. Şi pe strada Cimitirului vor fi amenajate 20 de locuri de parcare, pe tronsonul dintre strada E.A. Bielz şi strada Livezii.

Încă 10 locuri pentru autobuze în zona centrului istoric

În prezent autobuzele cu turişti au asigurate în zona centrului istoric un număr de 7 locuri de parcare, lângă Sala Thalia. Datorită numărului mare de autocare care sosesc în acest zonă s-a luat decizia amenajării a încă 10 astfel de locuri pe Bulevardul Corneliu Coposu, în zona Simerom.

Pistă de biciclete pe strada E.A. Bielz. Săptămâna viitoare DPC va marca şi pe această stradă piste pentru biciclete însumând 1,6 km. Pista va face legătura cu cea deja existentă pe Şoseaua Alba Iulia şi cea care urmează să fie trasată pe Calea Turnişorului.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Cata intelegere sa mai ai cand vezi,in plina zi,muncitori,ce lucreaza pe str.Lupeni,consumand bere in fata magazinului Floris impreuna cu sefu de echipa si conducatorul de excavator.