Muzeul Național Brukenthal din Sibiu găzduiește, în perioada 19 iulie-29 august, în sala de expoziții temporare, expoziția ”Cercetarea preventivă. Provocarea arheologică a zilelor noastre”.

Masca miniaturală de la Cristian I, carul votiv şi tezaurul monetar de la Miercurea Sibiului IV, sceptrul de corn de cerb de la Miercurea Sibiului III, vase întregi şi întregibile, figurine zoomorfe şi antropomorfe, amulete, unelte, piese de podoabă din siturile Turdaş, Cristian I-III, Miercurea Sibiului I-V sunt doar o parte din cele peste 250 de obiecte arheologice care vor fi expuse, unele dintre ele datând de peste 8000 de ani.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 19 iulie, de la ora 16.30, în prezența curatorului prof.univ.dr. Sabin Adrian Luca. La realizarea acestei expoziții și-au adus contribuția dr. Raluca-Maria Teodorescu, Adrian Georgescu, Gheorghe Natea, dr. Claudia Urduzia, dr. Claudiu Munteanu, Vasile Palaghie și directorul MN Brukenthal, Sabin Adrian Luca.

Expoziţia este parte a unui proiect cofinanţat prin fonduri ale Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi presupune etalarea celor mai valoare obiecte arheologice care au fost descoperite de o echipă interdisciplinară complexă compusă din peste 40 de specialişti, pe cele nouă şantiere de salvare ale Muzeului Naţional Brukenthal care au avut loc în ultimii doi ani.

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

Cele mai importante descoperiri arheologice din România, într-o expoziție temporară la MN Brukenthal  Cele mai importante descoperiri arheologice din România, într-o expoziție temporară la MN Brukenthal

Ultima oră