Poliţiştii sibieni au fost la datorie şi în acest weekend pentru ca cetăţenii să petreacă acest sfârşit de săptămână în siguranţă. Astfel 6 infracţiuni constatate în flagrant, un urmărit naţional identificat şi peste 700 de contravenţii au fost constatate de poliţiştii sibieni.

În perioada 12-14 iulie, la nivelul judeţului Sibiu, au fost desfăşurate 114 acţiuni la care au participat 357 de poliţişti din formaţiunile de poliţie rutieră, de ordine publică, de intervenţie rapidă, de la transporturi precum şi poliţişti de la compartimentul prevenire.

În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 13 infracţiuni, dintre care 6 au fost constatate în flagrant. Au fost identificate 11 persoane suspecte de infracţiuni şi prins un urmărit naţional.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi în trafic, acţionând pentru asigurarea respectării regimului legal de viteză şi prevenirea evenimentelor rutiere, folosind echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Astfel, au fost depistate 9 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. 3 persoane au fost prinse la volan cu o alcoolemie peste limita legală. Alte 4 persoane au fost depistate conducând un auto fără permis de conducere sau cu permisul suspendat ori anulat, iar 2 la volanul unui auto neînmatriculat.

De asemenea, au fost aplicate 671 de sancţiuni contravenţionale la O.U.G. 195/2002, dintre care 407 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 5 pentru neacordare de prioritate (vehicule, pietoni) iar alte  258 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru alte abateri săvârşite în trafic.

Poliţiştii rutier au reţinut 35 de permise de conducere şi au retras 10 certificate de înmatriculare.
În urma controalelor, patrulărilor şi intervenţiilor, poliţiştii au aplanat 16 stări conflictuale şi au aplicat 59 de sancţiuni contravenţionale la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi 7 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

În total, în perioada 12-14 iulie a.c., au fost aplicare 773 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 100.800 de lei.

Urmărit național, prins la Cisnădie
În cadrul acestor acţiuni, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Cisnădie au identificat un bărbat urmărit naţional. B. Florin (34 de ani, domiciliat în judeţul Suceava) a fost identificat de poliţişti pe raza localităţii Cisnădie iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta era urmărit naţional, fiind condamnat de Judecătoria Fălticeni la un an închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abandon de familie.

 

Ultima oră

Comentariul meu