Presedintele partidului Forta Civica Sibiu, Diana Pavelescu, solicita conducerii Consiliului Judetean Sibiu demiterea rapida a directorului Aeroportului International Sibiu, Augustin Sava, pe care il acuza de incompetenta si management dezastruos.

În acelasi timp Diana Pavelescu va sesiza institutiile abilitate in vederea stabilirii daca firma Consaero SRL, detinuta de Augustin Sava, a avut relatii contractuale directe sau prin subcontractori in perioada in care a fost director cu institutia Regia Autonoma Aeroportul Sibiu.

“Cred ca am avut dreptate cand, saptamana trecuta, prevedeam un esec rasunator al licitatiei pentru noile rute operate de pe Aeroportul International Sibiu. Este clar ca acest obiectiv strategic de dezvoltare economica si turistica a judetului a fost lasat pe mana unui director care a demonstrat ca nu este capabil sa-l gestioneze.

Este cel putin curios cum domnul Augustin Sava este pastrat in functie de atata timp, avand in vedere esecurile sale in dezvoltarea aeroportului. S-au cheltuit sute de mii de lei pe studii care sa ne spuna cum sa facem profitabil Aeroportul International Sibiu, dar singurul rezultat pe care il vedem este acela ca suntem, in mod cert, depasiti de cei din Targu Mures si Cluj Napoca.

Directorul Augustin Sava si-a dat masura incompetentei prin esecul lamentabil al licitatiilor pentru noile rute. Daca nici macar cu ajutoare de stat Aeroportul International Sibiu nu a reusit sa devina interesant pentru companiile aeriene, atunci ne intrebam ce ar mai trebui sa facem pentru a nu pierde definitiv contactul cu principalii competitori din zona centrala a tarii? Cate esecuri ar mai trebui sa aiba domnul Sava pentru a fi schimbat din functie?

Pe aceste considerente solicitam imperativ presedintelui Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea si membrilor Consiliului de Administratie ai AIS sa verifice in paralel cu activitatea directorului si relatiile dintre AIS si societatile Consaero SRL (detinuta de Augustin Sava si administrata de Letitia Bugner) cat si cu firma de catering N.P.S. CATERING SRL, unde actionar este Letitia Bugner.

Daca din punct de vedere managerial Consiliul Judetean ar fi trebuit deja sa il demita, din punct de vedere al afacerilor efectuate de Augustin Sava in privat, desi era director la AIS ar trebui efectuata de urgenta o ancheta! In perioada urmatoare, Forta Civica Sibiu va continua sa prezinte modul in care domnul Augustin Sava a manageriat AIS cat si documente care sa ateste posibila stare de incopatibilitate si conflict de interese a acestuia”, a declarat, intr-o conferinta de presa, presedintele Forta Civica Sibiu, Diana Pavelescu.

Pentru a veni in sprijinul afirmatiilor sale, Diana Pavelescu a prezentat si cateva cifre comparative intre aeroporturile din Sibiu, Targu Mures si Cluj Napoca.

Zboruri regulate pe saptamana (aterizari si decolari):

Sibiu – 61 (plus alte 12 doar in perioada verii sau chartere)

Targu Mures – 68

Cluj Napoca – 220

Destinatii:

Sibiu – 9 (Viena, München, Bucureşti, Stuttgart, Satu Mare, Antalya, Tunis, Amsterdam, Londra – ultimele patru sunt curse operate in perioada verii sau zboruri charter)

Targu Mures: 14 (Madrid, Londra, Charleroi, Bologna, Paris, Dortmund, Frankfurt, Budapesta, Roma, Bergamo, Pisa, Bucuresti, Memmingen, Barcelona).

Cluj Napoca: 20 (Bolognia, Paris, Bucuresti, Londra, Munchen, Viena, Bruxelles, Bergamo, Madrid, Barcelona, Budapesta zbor cargo, Dortmund, Bari, Valencia, Eindhoven, Zaragosa, Roma, Palma de Mallorca, Treviso, din 5 august si Praga).

Companii:

Sibiu: 4 (Austrian Airlines, Tarom, Lufthansa, Blue Air), plus 2 sezonier (Air Bucharest, Tunisair Express)

Targu Mures: 3 (WizzAir, Tarom, Ryanair).

Cluj Napoca: 5 (Tarom, Lufthansa, WizzAir, ABC Air Hungary-Cargo, Silver Air-Cargo).

 

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. ce repede muscati cand cineva va da cate o galusca
    de ce credeti ca daca se schimba conducerea o sa vina alte compani
    scaderea preturilor trebuia facuta atunci cand opera blue air nu dupa ce a plecat de la noi
    interesul a fost a primarului ca sa nu piarda carabulea clienti
    de cande actuala conducere s-a facut ceva pentru sibiu
    nu sunt fan domnului Sava ca are si el defectele lui ca orice om dar macar sa vedem cea ce a facut si se vede
    nu ne ramane decat sa asteptam
    domnului primar ii convine sa nu vina compani ca sa nu moara atlasibu ca nu mai are de unde mulge

  2. in sfarsit s-a sesizat cineva………noi speram la revenirea zborului sibiu-köln, sau cel putin sibiu-dortmund, tot ar fi mai usor si pentru noi, sa venim mai des pe acasa…….Succes!!!!!!

  3. sper sa se faca ceva chiar si in ultimul ceas pentru acest frumos oras …speranta moare ultima

  4. cam tarziu s-a luat masura asta ! dar bine totus ca cineva ia atitudine si incearca sa faca ceva . poate revine blue air-ul si cu el cursa de sibiu-madrid !!!!! succes