În sala de şedinţe “Daniel Thellmann” a Primăriei Mediaş a avut loc o dezbatere publică cu locuitorii zonei centrale – Piaţa Regele Ferdinand I privind proiectul JEWEL. La întâlnire au luat parte aproximativ 20 de cetăţeni, împreună cu echipa de proiect.

În deschiderea întâlnirii, viceprimarul George Petrescu şi managerul de proiect Vladimir Şargu au expus pe scurt obiectivele proiectului JEWEL, precum şi partenerii municipalităţii la acest proiect.

Cetăţenii au asistat apoi la o expunere realizată de Serviciul Arhitect Şef, privind istoria zonei centrale a municipiului Mediaş, cu transformările care au avut loc de-a lungul timpului, începând cu anul 1750 până în prezent.

La finalul prezentării, cetăţenii şi-au exprimat punctele de vedere cu privire la întregul proiect, precum şi la anumite activităţi care ar dori să se desfăşoare în zona centrală şi au adus argumente pro şi contra situaţiei actuale din Piaţa Regele Ferdinand I.

Astfel, o parte a locuitorilor a susţinut ideea de schimbare radicală a zonei centrale, cu revenire la astepctul iniţial de piaţă pavată. De asemenea, o altă parte a celor prezenţi s-a declarat împotriva vreunei modificări aduse aspectului actual al zonei centrale, mai ales în ceea ce priveşte parcul central din Piaţa Regele Ferdinand I

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

medieşenii vor cu totul altceva în centrul oraşului, dar să nu se schimbe nimic!  medieşenii vor cu totul altceva în centrul oraşului, dar să nu se schimbe nimic!

Ultima oră

Comentariul meu