Consiliul Judeţean Sibiu acordă, în premieră, primele titluri de cetăţean de onoare al judeţului Sibiu. Lucreția Ciobanu, cunoscută și ca ”doamna munților”, pentru cântecele sale populare și actorul Ion Besoiu, sunt primele personalități care primesc acest titlu onorific.

 

Lucreția Ciobanu s-a născut pe 27 octombrie 1924 în satul Topârcea, județul Sibiu și s-a făcut cunoscută timp de mai multe decenii prin promovarea folclorului sibian.

Ion Besoiu s-a născut pe 11 martie 1931 în Sibiu și este de film, radio, teatru și televiziune. A absolvit Academia de Teatru și Muzică din Sibiu, a activat ca actor în multiple ocazii și a fost directorul teatrului Lucia Sturza Bulandra din București. În 2001, a fost declarat cetățean de onoare al orașului Sibiu și este președinte executiv al Fundației “Sibiul Vechi. Sibiu – Hermannstadt”, asociație care îi ajută pe tinerii talentați și care oferă premii etnografilor.

ion besoiu

Consilierii județeni vor vota propunerea de acordare de tilu de cetățean de onoare celor două personalități născute în Sibiu, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Sibiu din luna iulie 2013.

Conform Regulamentului, titlul de „Cetăţean de onoare al judeţului Sibiu” este înmânat de către preşedintele Consiliului

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

lucreţia ciobanu, ”doamna munților” şi ion besoiu, primii cetăţeni de onoare ai judeţului sibiu  lucreţia ciobanu, ”doamna munților” şi ion besoiu, primii cetăţeni de onoare ai judeţului sibiu

Ultima oră

Comentariul meu