Pepenele rosu nu este numai extrem de delicios si un aliment racoritor care potoleste setea, este o sursa de nutrienti si are putine calorii. Ai toate motivele sa-l alegi in zilele caniculare de vara!

Specialistii ne sfatuiesc sa consumam 2-3 portii de fructe si 3-5 portii de legume pe zi. In primul rand, este bine de stiut ca pepenii contin 92% apa, sunt o gustare ideala pentru perioada verii si hidrateaza corpul.

Doua felii de pepene contin 80 calorii, 25% din necesarul de vitamina C, 20% din necesarul de vitamina A si 25 de grame de zaharuri naturale.

Vitamina A se regaseste in pepeni sub forma betacarotenului, element important pentru protejarea vederii si mentinerea sanatatii mucoaselor si tegumentelor.

Vitamina C este aliatul sistemului imunitar impotriva infectiilor si virusilor si functioneaza ca un scut impotriva radicalilor liberi care pot duce la aparitia multor probleme de sanatate.

Pepenele rosu este o sursa de potasiu, un mineral necesar pentru mentinerea echilibrului apei in corp si regasit in fiecare celula a corpului. Specialistii sunt de parere ca joaca un rol important in mentinerea tensiunii arteriale in limite normale.

Licopenul este antioxidantul cel mai important regasit in acest fruct.

Mare atentie cand alegi pepenele rosu! Greutatea unui pepene bun, proaspat, ar

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

pepenele rosu  pepenele rosu

Ultima oră

Comentariul meu