Şeful Misiunii permanente a României de la Viena, Cristian Istrate, a fost implicat, duminică, într-un accident produs pe DN 1, în judeţul Sibiu, după ce maşina în care se afla, alături de soţie şi cei doi copii, a fost lovită de un alt autoturism. Fiul ambasadorului României la Viena, in vârstă de 23 de ani a murit la scurt timp de la accident, la spital.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş, accidentul a avut loc pe DN 1, în zona localităţii sibiene Avrig.

“O femeie care conducea o maşină înmatriculată în Bistrita a intrat în depăşirea neregulamentară a unui TIR, moment în care din faţă venea un autoturism care circula regulamentar. Cele două maşini s-au ciocnit, cinci persoane fiind rănite”, a declarat Luciana Balteş.

[RELATED]

[SocialLocker text=’Vrei sa afli mai multe detalii si să vezi IMAGINI VIDEO? Precis sunt si altii interesati. Trimite link-ul pe Facebook sau Google + si VEZI TOT ARTICOLUL ȘI FILMAREA VIDEO ‘]

Potrivit acesteia, în accident a fost rănită femeia care conducea maşina înmatriculată în Bistrița, dar şi alte patru persoane din autoturismul care circula regulamentar, fiind vorba despre membri ai unei familii – soţ, soţie şi doi copii.”Unul dintre copiii familiei are 14 ani şi a rămas încarcerat în maşină. Cel de-al doilea are 23 de ani, acesta fiind în stare gravă”, a spus Balteş.

O șoferiță, vinovată de accident

Surse din cadrul anchetei au declarat că în accident a fost implicat şeful Misiunii permanente a României pe lângă oraganizaţiile internaţionale de la Viena, Cristian Istrate.

Ambasadorul, soţia lui şi cei doi copii se aflau într-o maşină înmatriculată în Austria, acesta fiind autoturismul lovit de maşina condusă de femeia care a intrat în depăşire. Iniţial, oamenii legii nu au putut preciza care este identitatea persoanelor implicate în accident, ulterior stabilindu-se că este vorba despre ambasadorul W. ” Conform primelor cercetări, autoturismul VW înmatriculat în Bistriţa, în timp ce se deplasa pe DN1, cu direcţia de mers Braşov spre Sibiu, la kilometru 281 plus 600 metri, pe fodul de manevră de depăşire a unui autotractor, a intrat în coliziune cu un vehicul înmatriculat în Austria, rezultând vătămarea corporală de persoane. Continuăm cercetările pentru a stabili cu exactitate cauza şi împrejurările producerii evenimentului rutier”, a declarat inspector principal Vasile Tudor de la serviciul Poliţie Rutieră Sibiu.

Fiul cel mare al ambasadorului a murit în spital

Ambasadorul, soţia şi fiul său de 23 de ani au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Sibiu, iar fiul cel mic al diplomatului a ajuns la Spitalul de Pediatrie din oraş. La Spitalul Judeţean Sibiu a ajuns şi şoferiţa care a provocat accidentul. Potrivit medicilor din Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu, tânărul de 23 de ani a suferit multiple leziuni, traumatisme şi contuzii, starea sa fiind foarte gravă. Acesta a și decedat de fapt la puțin timp după ce a ajuns în spital.

” În prima fază, pacientul a mers direct în sala de operaţie, după o primă evaluare şi stabilizare. (…) Celelalte victime sunt cu traumatisme care sunt stabile, un traumatism toracic la şoferul care conducea maşina din Austria, cu fracturi costale şi un traumatism toracic minor fără fractură la pasagera din dreapta”, a explicat medicul Constantin Roșca, de la UPU Sibiu. Luciana Balteş a adăugat că traficul în zona accidentului s-a desfăşurat cu dificultate pentru o scurtă perioadă de timp.

Cine este Cristian Istrate

Decretul privind trimiterea la post ca ambasador a lui Cristian Istrate, ca şef al Misiunii permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, a fost semnat de preşedintele Traian Băsescu în luna martie, după ce acesta a fost avizat în octombrie 2012 de comisiile parlamentare de specialitate pentru funcţie.Istrate a fost ambasador al României în Norvegia în perioada 2006-2011.

YouTube video

Sursă info: mediafax.ro

[/SocialLocker]

Ultima oră

Comentariul meu