Sfarsitul Razboiului Rece a transformat Europa de Est intr-un teren de vanatoare ideal pentru lupi, insa in prezent acestia au inceput sa migreze spre Occident, facandu-si din ce in ce mai mult simtita prezenta in Germania si Olanda, relateaza un articol aparut vineri in The Independent, citat de Agerpres.

In aceasta saptamana, oameni de stiinta din Olanda au anuntat ca o creatura misterioasa care fusese descoperita moarta la marginea drumului este aproape sigur primul lup descoperit in aceasta tara in ultimii 150 de ani. In acest context, organizatia olandeza pentru protectia patrimoniului natural, Natuurmonument, a declarat ca nu va trece mult pana cand acest animal se va intoarce in peisajul olandez.

Revenirea lupului in Europa Occidentala poate fi atribuita caderii Zidului Berlinului in 1989, opineaza The Independent. Dupa reunificarea ulterioara a Germaniei in 1990, lupul a devenit o specie protejata in intreaga tara.

„Majoritatea tarilor europene au semnat Conventia de la Berna din 1979 care interzice uciderea lupilor”, explica Vanessa Ludwig, biolog care monitorizeaza populatia de lupi in crestere din regiunea germana Lausitz, aproape de granita cu Polonia. In biroul ei din satul Rietschen, peretii sunt plini de harti pe care cercurile albastre indica zonele in care haitele de lupi s-au stabilit

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

lupii se intorc in europa de vest  lupii se intorc in europa de vest

Ultima oră

Comentariul meu