Etapei I a Turului Ciclist al Sibiului (TCS) a fost adjudecată de Davide Rebellin, după ascensiunea de la Bâlea Lac (altitudine 2.035 m), etapă în care cicliștii s-au luptat atât cu canicula cât și cu temperaturile de iarnă (7 grade Celsius). În urma acestei etape, clasamentul general individual al Turului este condus de Davide Rebellin, care va îmbrăca sâmbătă, 13 iulie, tricoul galben.

Tot Rebellin şi-a adjudecat şi tricoul verde al căţărătorilor, însă el va fi purtat de învinsul său, Frederik Wilmann. Şi tricoul alb al clasamentului pe puncte a ajuns tot la Rebellin, dar va fi purtat, în a doua etapă, de următorul clasat, Matija Kvasina (Team Gourmetfein Simplon).

Tricoul albastru al sprinterilor a fost adjudecat de Gediminas Kaupas de la Team Differdange, în vreme ce Lukas Pöstleberger (Team Gourmetfein Simplon) a obținut tricoul portocaliu al tinerilor sub 23 ani. Adrian Niţu va îmbrăca tricoul roşu al celui mai bun român.

Clasamentul echipelor este condus de Christina Watches-Onfone cu timpul însumat de 11h43’57’’, urmată la doar trei secunde de CCC Polsat. A treia clasată este Team Gourmetfein Simplon la 2’58’’ de lider.

Clima glacială nu a împiedicat peste 1.000 de iubitori ai ciclismului să urce cu maşinile sau cu

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

davide rebellin a sosit primul la bâlea lac şi și-a adjudecat tricoul galben, verde și alb după prima etapă a tcs  davide rebellin a sosit primul la bâlea lac şi și-a adjudecat tricoul galben, verde și alb după prima etapă a tcs

Ultima oră

Comentariul meu